-tuoteperheessä on useita luonnollisia aineita sisältäviä suuhygieniatuotteita, jotka puhdistavat ja suojaavat tehokkaasti tulehdukselta:
Ainesosat: Täyteaine (kalsiumkarbonaatti), betaiinihydrokloridi, pankreatiini entsyymiseos (amylaasi, proteaasi, lipaasi, bromelaiini, papaiini, sellulaasi, pepsiini), häränsappiuute, papaija hedelmäjauhe, pintakäsittelyaine (hydroksipropyylimetyyliselluloosa), paakkuuntumisenestoaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), stabilointiaine (rasvahapot [kasviperäinen steariinihappo]), pintakäsittelyaineet (talkki, polyeteeniglykoli).
Annostus: 1 tabletti aterian yhteydessä
Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Annostusta ei saa ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa.
Suolahappo (betaiinihydrokloridi)
Häränsappiuute (väh. 42 % koolihappoa)
Papaija hedelmäuute
Pankreatiini entsyymiseos
- jossa amylaasia
- proteaasia
- lipaasia
- bromelaiinia
- papaiinia
- sellulaasia
- pepsiiniä
Mitä entsyymit ovat
Entsyymit ovat kemiallisia reaktioita vauhdittavia katalyyttejä, yleensä proteiineja, jotka eivät itse muutu tai kulu reaktiossa, vaan toimivat ikään kuin erikoistyökaluina. Entsyymit ovat ihmiselle tarpeen tuhansissa eri tapahtumissa. Ne nopeuttavat elintärkeitä reaktioita pilkkoen tai rakentaen aineita. Entsyymit ovat välttämättömiä mm. lihasten kasvulle ja ruoansulatukselle. Esimerkiksi proteaasit pilkkovat proteiineja, ja laktaasi pilkkoo maitosokeria eli laktoosia.
Mistä entsyymejä saa
Entsyymejä muodostuu terveessä elimistössä tarpeen mukaan. Lisäksi niitä on ravinnossa, eniten kuumentamattomassa ruoassa. Entsyymejä valmistetaan elintarvikekäyttöön yleensä luontaisen fermentaation avulla, ja niitä voi nauttia turvallisesti myös ravintolisänä, koska niiden ylimäärä ei ole millään tavalla haitallista.
Entsyymeillä on eroa
Kullakin entsyymillä on oma ideaalinen ympäristönsä, jossa se toimii parhaiten. Useimmat ihmisen entsyymeistä toimivat parhaiten noin +37 asteen lämpötilassa. Sen sijaan pH-alueen eli happamuuden vaatimukset vaihtelevat suuresti; esimerkiksi elimistön nesteiden pH 7,4 on lähellä neutraalia, kun taas mahalaukun entsyymit toimivat parhaiten happamassa ympäristössä (pH 1-3).
Entsyymien aktiivisuuden ilmaisemiseksi on kullekin entsyymille oma yksikkönsä. Eri tyyppisten entsyymien yksiköt eivät siis ole vertailukelpoisia keskenään. Lisäksi mittaamiseen on käytössä erilaisia standardeja, mikä osaltaan hankaloittaa vertailua.
Entsyymit nimetään yleensä vaikutuksensa tai ”kohteensa” mukaan käyttäen päätettä -aasi (vrt. laktoosi – laktaasi). Poikkeuksiakin on, esimerkiksi proteiineja mahalaukussa pilkkova pepsiini.
Ainesosat: Täyteaine (kalsiumkarbonaatti), betaiinihydrokloridi, pankreatiini entsyymiseos (amylaasi, proteaasi, lipaasi, bromelaiini, papaiini, sellulaasi, pepsiini), häränsappiuute, papaija hedelmäjauhe, pintakäsittelyaine (hydroksipropyylimetyyliselluloosa), paakkuuntumisenestoaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), stabilointiaine (rasvahapot [kasviperäinen steariinihappo]), pintakäsittelyaineet (talkki, polyeteeniglykoli).
Annostus: 1 tabletti aterian yhteydessä
Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Annostusta ei saa ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa.
Suolahappo (betaiinihydrokloridi)
Häränsappiuute (väh. 42 % koolihappoa)
Papaija hedelmäuute
Pankreatiini entsyymiseos
- jossa amylaasia
- proteaasia
- lipaasia
- bromelaiinia
- papaiinia
- sellulaasia
- pepsiiniä